Saturday, July 14, 2012

Adira Akur Dirinya Pengkid

KUALA LUMPUR – Jika sebelum ini penyanyi kelahiran bintang Akademi Fantasia, Adira pernah didakwa menjalinkan hubungan cinta dengan seorang pengkid, kini buat julung kalinya dia menerima tawaran untuk berlakon pula dengan watak pengkid.
Adira berkata, sudah tiba masanya dia untuk berkecimpung dalam satu cabang seni lain iaitu berlakon dan penglibatannya dalam drama Tanah Kubur episod Pengkid merupakan percubaan pertamanya.
“Sebelum ini saya ada juga terima tawaran berlakon tetapi ketika itu belum bersedia untuk menceburinya.
“Tetapi kini, bila ditawarkan untuk berlakon dan memegang watak pengkid, saya terus menerimanya sekadar untuk permulaan kerjaya sebagai seorang pelakon.
“Namun, saya masih lagi dalam peringkat belajar dan saya akui banyak kekurangan ketika menjayakan drama ini,” katanya ketika menjayakan Konsert Kenangan Aku Sudirman di Stadium Bola Sepak Kuala Lumpur, malam semalam.
Baru sahaja selesai penggambaran drama Tanah Kubur, Adira memberitahu dia tidak berhadapan dengan banyak masalah untuk membawakan peranan berkenaan kerana dia banyak belajar dengan melihat orang sekeliling.
“Nama watak saya ialah Hashim. Dia seorang pengkid yang agak kasar dan tertarik hanya kepada wanita.
“Rasanya tidak susah untuk mengkaji watak ini kerana saya boleh mendapatinya daripada filem dan laman sesawang.
“Malah, saya juga dikelilingi oleh wanita pengkid. Dari situ saya mula membuat pemerhatian dan belajar sedikit demi sedikit,” jelasnya lagi.
Biarpun akan menceburi bidang lakonan, Adira berkata nyanyian tetap menjadi keutamaannya kini.
“Saya akan terima tawaran berlakon jika tidak terlalu sibuk dengan jemputan nyanyian sahaja.
“Saya masih pentingkan nyanyian kerana ia adalah bidang kerjaya utama saya.
“Lakonan hanya sekadar satu cabang seni yang perlu saya jelajahinya dengan kadar perlahan,” tambahnya lagi.

1 comment:

 1. Kecantikan yang dimiliki penyanyi remaja ini sering mendapat pujian terutama daripada peminat yang sentiasa mengikuti perkembangan gadis ini sehingga ada yang mahu mengetahui rahsianya.

  Bagaimanapun, ada juga di kalangan pihak-pihak tertentu mengandaikan bahawa penyanyi comel ini mengamalkan suntikan untuk kelihatan cantik.

  Siti Adira Suhaimi, 21, mengakui kecantikan yang dimilikinya kini tidak ada sebarang kaitan dengan penggunaan suntikan tertentu malah dengan yakin dia mengatakan apa yang ada pada dirinya itu adalah semula jadi.

  INGIN mempunyai kulit yg cantik seperti ADIRA AF .Adira telah mengamalkan produk syarikat SNE iaitu BEUTSKIN+ESSENCE perubahan ketara ialah kulit menjadi lebih gebu lebih cerah dan mencantikkan badannya dan ramai dikalangan artis sudah mula bertanya diatas perubahan tersebut. sekiranya ANDA ingin MENGGUNAKAN produk ini boleh dapatkan dari saya call/sms 0192542865 umi(rakan niaga juga diperlukan)

  Nama Produk : Beutskin Essence
  Kod Produk : 10023
  Kandungan : 500mg x 60 kapsul
  No. Pendaftaran Kementerian Kesihatan : MAL08031430TR


  * Diperkaya dengan esen tumbuhan super-platinum yang unik
  * 100% pati tumbuhan dan senang diserap oleh sel-sel badan
  * Menggunakan Teknik Pengekstrakan Superkritikal CO2 yang canggih, menjamin kepekatan yang tinggi dan kestabilan produk
  * Menggalakkan metabolisme dan keseimbangan sistem badan
  * Penjagaan kesihatan kulit melalui pembekalan khasiat yang diperlukan oleh kulit

  Dos :
  Dewasa : 2 kapsul sekali, 2 kali sehari

  Rahsia untuk Kulit Lebih Cerah, Mulus, Gebu dan Awet Muda selalu.. Efektif, Selamat dan Tanpa Sebarang Keraguan..

  5 FAKTOR UTAMA - KEKAL MENAWAN ARTI KATA SEBENAR.
  1. Kecerahan Kulit - kulit kemerah-merahan
  3. Memperbaiki Gen - menghalang sakit keturunan
  4. Metabolik - Metabolisma stabil
  5. Anti-Pengoksidaan - awet muda
  6. Menganjalkan kulit luaran dan dalaman dan mencantikkan payudara

  KESAN-KESAN SELEPAS PENGGUNAAN BEAUTSKIN ESSENCE

  3 hari :
  - Menstabilkan fungsi hati dan buah pinggang, kadar peneutralan toksin dalam badan meningkat dengan nyata sekali, kekangan kapilari darah meningkat, hemoglobin meningkat dengan nyata, ketidakseimbangan ’qi’ dan darah dapat diperbaiki dan memulihkan daya.

  10 hari :
  - Keadaan fizikal bertambah baik, sebahagian toksin dalam hati, buah pinggang dan darah dapat disingkirkan, keupayaan anti-pengoksidaan dalam badan meningkat, kapilari darah menjadi lebih lembut, memulihkan dan meningkatkan kekenyalan dinding darah pada masa yang sama menyelaras fungsi ovari.

  30 hari :
  - Toksin pada organ dalaman badan dapat disingkirkan lalu dipenuhi dengan bekalan nutrien yang diperlukan, keupayaan baik-diri kulit dipulihkan dan ditingkatkan, fungsi peredaran mikro pada kulit diselaraskan secara efektif.

  60 hari :
  - Meningkatkan liang-diri kulit, keupayaan daya penahanan kulit meningkat, fungsi endokrin bertambah baik dan teratur, perubahan daripada kulit yang berwarna kuning gelap kepada kulit cerah berseri-seri.

  90 hari:
  - Lebihan lipofusin dan radikal bebas dalam badan disingkirkan, sel-sel menjadi aktif dan keanjalan kulit dipulihkan lalu mengembalikan wajah yang cantik dan kelihatan muda.

  Penggunaan jangka masa panjang :
  - Metabolisme badan berada dalam keadaan peredaran yang baik, kulit menjadi lembut, licin, sihat, cerah, cantik dan sempurna.


  http://diriku-doktorku.blogspot.com/

  ReplyDelete